September se je na podružnični šoli Senožeče začel zelo zanimivo. Cela šola je dišala po domači marmeladi. Učenci 4. in 5. razredov so pri raziskovalnem krožku nabrali sadje iz domačih sadovnjakov in ga prinesli v šolo. Letos je bil pridelek zelo bogat, poleg sliv so se v loncu znašle tudi hruške in jabolka. Skupaj so sadje skrbno očistili in najbolj zabavno je bilo to, da so marmelado veš čas pouka mešali. Ko se je pouk končal, je bila marmelada pripravljena za pasiranje in nadevanje v vroče kozarčke. Seveda pa k marmeladi obvezno sodijo še slastne palačinke. Učenci so poiskali recept in zamešali maso, čisto tako, kot doma. Vsak si je nato spekel svojo palačinko in jo namazal z marmelado. Slastno! Poskrbeli so tudi za vse ostale učence na šoli in jim za presenečenje pripravili prav posebno jutranjo malico. Tako so se prav vsi učenci lahko sladkali z njo.
Petra Fabjan