V lanskem šolskem letu se je šola pridružila vseslovenskemu in tudi svetovnemu tekmovanju, First Lego League. O tem projektu smo več pisali v lanskih novicah. Tokrat smo v ligi tekmovali drugič, šola pa je bila tudi gostiteljica drugega kroga kvalifikacij za državno tekmovanje. V soboto,  14. 12. 2019, smo gostili 20 ekip navdušencev nad lego roboti od Kočevja do Škofje Loke. Tekmovanje je bilo sproščeno in razigrano in na trenutke bučno, kot se za osnovnošolce, ki si dajo duška,  spodobi.

Na državno prvenstvo se uvrsti  sedem ekip in vsakega predtekmovanja, kar je letos uspelo tudi naši šoli in česar so se člani ekipe Čeljustnikov, Marcel Nemec, Vid Grižon, Ivan Felicjan, Taj Ferfila, Kristjan Mrzlič,  Ignac  Mrzlič, Nik Bolčič, Mirko Grlica, Rok Pirc, Blaž Koritnik, Jakob Skerbiš, Maja Suša in Alja Blažič, zelo razveselili.

Ekipa je pod mentorstvom Iztoka Felicjana, Lucije Prihavec Mohorčič in Emila Velikanje dosegla skupno šesto mesto in s tem  vstopnico na državno prvenstvo.

Kot organizatorji tekmovanja smo bili deležni pohval nosilcev  projekta FLL: ocenjevalcev, sodnikov in vodij ekip. K prijetnemu vzdušju so v uvodnem delu poskrbeli učenci Glasbene šole  Sežana, enota Divača – trio pozavn INTER, ki ga sestavljajo: Ivan Felicjan, Franz Werner Kerschbaumer, Hristjan Garevski, pod vodstvom mentorja Iva Bašiča  in  Tinkara Kovač.

Ravnateljica Damijana Gustinčič je tekmovalcem zaželela uspešne predstavitve, županja občine Divača Alenka Štrucl Dovgan pa prijetno počutje v naši občini.

Zahvaljujemo se vsem podpornikom tega spodbudnega projekta, ki navdušuje učence in daje možnosti  razvoja ustvarjalnosti, inovativnosti, sodelovanja in odgovornosti.

Naši letošnji sponzorji: Seven Refractories d.o.o. Divača, Kolektor Koling d.o.o Idrija, Geodetsko podjetje Sežana, Slovenske železnice, Krasinvest d.o.o.  Sežana, GP KOVO  Erik Kovačič s.p., REALIS informacijske tehnologije d.o.o. , LMB d.o.o.  Izola, Tiskarna Mljač Divača in Šolski sklad OŠ Divača.

Zahvaljujemo se tudi nonotu Roka Pirca,  Danilu Ceku, ki je priskrbel material za postavitev stojnice, Eriku Mahorčiču, ki je oblikoval logotip ekipe ter seveda arhitektoma Mateju Mljaču in Anžetu Zalazniku, ki  sta učencem predstavila delo arhitekta ter jim pomagala pri iskanju arhitekturnih rešitev za projekt.

Hvala pa tudi kuharicam Vrtca Sežana, delavcem šole ter staršem članov skupine FLL, ki so poskrbeli, da so treningi in organizacija sobotnega dogodka potekali nemoteno in v veselem vzdušju.

Vabimo vas, da si ogledate foto reportažo, ki jo je posnel Rok Pirc, član ekipe FLL

 

(Skupno 601 obiskov, današnjih obiskov 1)