V četrtek, 26. septembra, smo na naši šoli obeležili dan evropskih jezikov tako z razstavo v večnamenskem prostoru, kot s šolsko radijsko oddajo.

Na razstavi so predstavljeni trije mini slovarji vseh treh tujih jezikov, ki se jih učimo na naši šoli, to so angleščina, italijanščina in nemščina.

Iz plakatov se lahko naučimo najbolj uporabnih besed in besednih zvez, kot so npr. kam gremo, kaj jemo, kako se počutimo, itd.

Ta dan smo imeli na šolskem radiu tudi posebno oddajo in jezikovni kviz.

Najprej smo intervjuvali našo učiteljico nemščine Timeo Gal, ki je prej živela v narodnostno mešanem območju v mestu Lendava. Odgovarjala nam je v madžarščini in nam predstavila Madžarsko in njene znamenitosti in kulinariko.

Potem pa je bil na vrsti kviz z vprašanjem… Kako si sledijo jeziki, ki jih govori naših 6 tujejezičnih učencev na naši šoli, in sicer so si sledili po vrstnem redu makedonščina, ruščina, bosanščina, albanščina, ukrajinščina in francoščina.

Sedmošolka si je s pravilnim odgovorom prislužila bon za dve pici in pijači v naši lokalni piceriji Etna v Divači, kateri se zahvaljujemo za sponzorsko nagrado.

Učencem je bila oddaja všeč in že čakajo na nov radijski prispevek na šoli.

Lepo vas pozdravljamo do naslednjega evropskega dneva jezikov,

nasvidenje, Goodbye, arrivederci, Auf Wiedersehen, viszlát,…

 

Alma Volk in učiteljice angleščine, nemščine in italijanščine

(Skupno 318 obiskov, današnjih obiskov 1)