Iskrene čestitke ob dnevu žena zagotovo veliko pomenijo članicam Društva  Dobrnič iz Senožeč, ki delujejo v okviru Krajevne organizacije Združenja borcev za vrednote NOB Sežana. Prav zato imajo veliko sentimentalnih razlogov, da vsako leto znova v Senožečah pripravijo prireditev, ko se simbolno priključimo tistemu delu delavskega gibanja, ki se je bojeval za pravice žensk in ki je za ženske izbojeval marsikaj. Tudi volilno pravico.

In tako je bilo tudi v nedeljo, 10. 3. 2019, ko se je v Dvorani Rudolfa Cvetka v Senožečah zbralo veliko žensk, mater, hčera, žen, sestra in mnogo drugih. Vsi z enim sami ciljem, spomniti se zgodovine, njih, ki so za svoje sanje darovale največ, svoje življenje, samo zato, da so nam izborile nam kar samoumevne pravice.

V prijetnem kulturnem programu so sodelovali tudi učenci podružnične šole Senožeče pod mentorstvom Ade Škamperle in Nataše Adam. Ker je to sodelovanje postalo že tradicionalno, smo na šoli  ob 20 – letnici oblikovanja počastitve dneva žena iz rok predsednika Združenja borcev Sežana, g. Bojana Pahorja,  prejeli tudi priznanje s plaketo narodne heroine Mihaele Škapin – Drine.

Za priznanje se organizatorjem iskreno zahvaljujemo.

Nataša Adam

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)