V četrtek, 4. oktobra, smo se učenci osmega in devetega razreda skupaj z učitelji odpravili na celodnevno ekskurzijo. Naša ekskurzija se je začela ob 7.45, ko smo sedli na avtobus in se odpravili proti Novi Gorici. Med potjo smo izvedeli veliko novih stvari.

Po dolgi vožnji smo si privoščili malico in si tako napolnili moči za ogled Kobariškega muzeja. Imeli smo prijaznega vodiča, ki nas je popeljal skozi štiri sobe in nam o vsaki povedal nekaj zanimivih stvari. Za konec smo si ogledali še film o 1. svetovni vojni.

Naša pot se je nadaljevala mimo slapa Boka, čez Bovec, pa vse do izvira Soče. Tam smo imeli manjši postanek za kosilo, pot pa nas je seveda zanesla v samo reko Sočo, kjer smo veselo skakali po skalah.

Sledila je vožnja na Vršič. Po premaganih petindvajsetih ovinkih smo se povzpeli do Tičarjevega doma, ki leži na nadmorski višini 1620 metrov. Na vrhu smo rešili naloge, se nadihali svežega zraka, nekaj trenutkov uživali v lepem sončnem razgledu in se nato odpravili čez Kranjsko Goro proti rojstni hiši slovenskega pesnika, Franceta Prešerna, v Vrbo.

Za konec pa so nam učitelji obljubili obisk Bleda, ker smo bili pridni in uspešno rešili vse naloge. In res, šofer nas je odpeljal do Bleda, kjer smo se razdelili v skupine in odšli vsak po svoje. Nekateri so se odpravili na pico, nekateri na sladoled, večina pa se je seveda sladkala s tipično blejsko kremno rezino. Čas je hitro minil in napočil je čas, da se gremo domov.

Po skoraj dveh urah vožnje smo varno prispeli v Divačo. Dan je bil enkraten in neponovljiv, zato verjamem, da bi ga marsikdo še ponovil.

 

Taja Medved, 9. r.

 

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)