V torek, 6. marca 2018, je v večnamenski dvorani potekala prireditev namenjena cenjenim gospem in gospodičnam – vsem mamicam, babicam, dekletom in ženam. Nastopajoči so se jim zahvalili za vse lepo, kar nam dajejo, za vse dobro, kar nas naučijo, za vse čudovite trenutke, ki jih preživimo z njimi, ter za vso njihovo ljubezen in toplino.

V uvodnem nagovoru sta povezovalca programa spregovorila o pomenu praznika dneva žena, nato je prisotne nagovorila županja Alenka Štrucl Dovgan. Sledil je prisrčen program.

Učenci Podružnične šole Vreme so pripravili raznolik program. Predstavili so se s kratko rajalno igro, dve učenki sta na zanimiv način pripravili dve zgodbi v eni, v svet glasbe so prisotne popeljali učenci s svojimi inštrumenti, učenci 3. razreda pa so se z deklamacijo poklonili babicam.

Člani društva Kraški šopek so prisotne navdušili z ubranim igranjem in petjem, marsikdo v dvorani je z njimi tudi zapel.

Za zaključek sta Miran Furlan in Mirka Grabljevec obiskovalce nasmejala z veseloigro Dežurna služba v režiji Davida Hreščaka, tekst pa je napisal Bojan Podgoršek.

Sledilo je druženje žena s pogostitvijo in z zabavnim programom s člani Kraškega šopka in četrtošolcem Rubnom.

Program so oblikovali učenci in učiteljice Podružnične šole Vreme, TKŠD Urbanščica, Kraški šopek in predstavniki KS Vreme, ki so predstavnicam nežnejšega spola podarili nagelj in  poskrbeli za pogostitev.

 

Življenje samo ti ponuja razna darila: rahlo nočno rosenje, vonj pokošene trave, šelestenje listja, vonj cvetočih rož in čas, ko ni treba govoriti, saj pesem in glasba povesta vse…tako je bilo tudi v torek, 6. marca.

Andreja Perhavec Čok

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)