V nabito polnem večnamenskem prostoru šole v Divači, v sredo, 8. junija 2016, je bil zaključni koncert otroškega in mladinskega pevskega zbora šole pod taktirko zborovodkinje Ade Škamperle in ob klavirski spremljavi Mateja Bariča ter spremljavi s kitaro Pavleta Kodelje.

Koncert odličnih pevcev, z nasmehi na obrazih, je bil čudovit kulturni dogodek za šolo in kraj. Ubrani glasovi obeh zborov z bogatim repertoarjem enoglasnih in večglasnih pesmi (Sinji galeb, Sreča na vrvici, Kekčeva pesem Poj z menoj, Za dva groša fantazije, Sing Sing, Svet prelep je, Čarovnice, Petelinček je na goro šel, Klobuček sreče, Cirkuška predstava, Modrijan) so navdušili zbrano občinstvo. S pesmijo Pesem skupaj nas drži so se zaključili letošnji bogati, kvalitetni in nadvse uspešni nastopi, saj sta oba zbora po mnenju strokovnjakov ena najboljših  na Primorskem. To sta dokazala tudi z uvrstitvijo na zaključni koncert najboljših zborov Primorske, ki je bil v Kopru pred mesecem dni. Tudi  poslušalci so na prireditvi z bučnim aplavzom to potrdili.

Dogodek je bil še posebno  ganljiv,  ko se je zborovodkinja Ada  z nagovorom in cvetom poslovila od sedmih devetošolk, odličnih pevk mladinskega zbora in dveh učencev, ki zapuščajo šolo.

»Prepričana sem, da se bo kvalitetno petje na naši šoli še naprej nadaljevalo, saj smo na odru slišali preko 90 pevcev«, je povedala zborovodkinja Ada Škamperle.

Njenim besedam se pridružujemo vsi, ki smo preživeli čudovit večer v družbi mladih pevcev.

Med samo pesmijo pa so posamezni učenci prebrali kratke literarne sestavke iz letošnjega šolskega glasila, Vremščica, ki je izšlo prav na dan koncerta.

 

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)