V petek, 3. junija 2016 ob 13. uri so divaški osnovnošolci, najmlajši iz vrtca, gojenci VDC-ja in nekaj domačinom z nasmehi na obrazih pospremili Miho Deželaka in njegovo ekipo, ki se je ustavila v centru Divače. Sredi Divače, na glavni cesti,  so prisotni postavili živi zid in bodrili s transparenti ter vzkliki »Deželak=Junak« ekipo Mihe Deželaka, ki je prihajala iz Sežane. Videno ganjen in utrujen je delil svoj nasmeh z otroci, se z njimi fotografiral in marsikomu je uspelo dobiti njegov avtogram.

Več kot osemsto kilometrov dolga pot Mihe Deželaka se je začela pred tednom dni v Kranjski Gori, ko se je podal na dobrodelno pot po Sloveniji na kolesu, z namenom zbrati kar največ denarja za letovanje otrok, ki nikoli še niso preživeli počitnic na morju ali celo takim, ki bodo morje videli in občutili prvič.
Na svoji poti je doživel marsikaj, tudi hudih bolečin ni manjkalo. V najtežjih trenutkih turneje so ga podprli profesionalni kolesarji, ki so ga ves čas spremljali in ga bodrili. Tudi številni znani Slovenci in športniki so se mu pridružili ter ga spodbujali, mu dajali novih moči. Z Deželakom in spremljevalno ekipa je bila celotna Slovenija in ponovno smo Slovenci dokazali, da zmoremo stopiti skupaj, ko je potrebno.

Na Debelem rtiču se je njegova pot po Sloveniji v petkovih večernih urah končala. Miha Deželak=Junak je zmogel. Zbranih je neverjetnih 62.623 evrov, kar pomeni počitnice za 200 otrok iz socialno šibkih družin.

BRAVO, MIHA, TI SI CAR!

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)