V soboto 16. januarja 2016 so se učenci 4. in 5.r. odzvali povabilu učencev CUEV iz Divače in se skupaj z njimi odpravili v dolino pod Poncami, kjer je letos že petič zapored potekal Svetovni dan snega.

Dogodek je bil v prvi vrsti namenjen otrokom, ki so se v Planici lahko preizkusili v nordijskih disciplinah – smučarskih skokih in teku na smučeh. Brezplačno so si lahko sposodili opremo in ob spremstvu strokovnega vodstva nekateri naredili tudi prve korake v teh zimsko-športih aktivnostih.

V Planici je bil tudi Franci Petek, bivši vrhunski smučarski skakalec, ki je otrokom na njegovi uspešnici leta – Mini Planici, pričaral lepote smučarskih skokov in za trenutek so bili lahko tudi naši otroci Peter Prevc, Jurij Tepeš ali Špela Rogelj.

Otroci so imeli na voljo še množico drugih aktivnosti na snegu, kot so bordanje, hokej na snegu, sankanje in sodelovanje na snežnem poligonu.
Dogodek je bil zagotovo zabaven in nepozaben tudi zaradi druženja s Petro Majdič, ki se je z velikim veseljem fotografirala z nami.
Ob koncu celodnevne snežne zabave pa smo si privoščili še turistični ogled Kranjske gore, kjer smo z zanimanjem ponovili vso naučeno snov pri predmetu družba.
IMG_8169 IMG_8171 IMG_8189 IMG_8190 IMG_8204 IMG_8212 IMG_8213 IMG_8229 IMG_8238

Nataša Adam

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)