POTEK POUKA OD 9. 11. 2020 DALJE

Spoštovani starši,

posredujemo vam aktualne informacije glede poteka vzgojno izobraževalnega dela v prihodnjem tednu (od 9.  11. do nadaljnjega).

  1. Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela

Vlada RS je 5. 11. 2020, sprejela sklep, da se bo zaradi trenutnih epidemioloških razmer,  od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20) izdala sklep, s katerim je zaradi še vedno zelo resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID-19 določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo. 

  • Zagotavljanje toplega obroka učencem

Obveščamo vas, da bo šola od naslednjega tedna dalje zagotavljala topel obrok za vse tiste učence, za katere je v času zaostrenih epidemioloških razmer organizirano šolanje na daljavo in tak obrok potrebujejo. 

Brezplačni obrok pripada vsem tistim učencem, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali odločbi na podlagi vloge za priznanje do subvencije malice ali kosila ne presega 382,82 eur (3. dohodkovni razred otroškega dodatka). Za učence, ki bodo prijavljeni na šolsko kosilo, se upravičenost do brezplačnega obroka preveri v CEUVIZ. Tople obroke bo pripravljal Vrtec Sežana, enota Divača. 

V primeru, da bi obrok potrebovali, vas vljudno prosimo, da nam to sporočite do petka, 6. novembra 2020, do 12. ure na telefon 05 7318 800 ali na e-naslov tajnistvo@os-divaca.si.

Učenci oziroma njihovi starši topli obrok prevzamejo na šoli bo predvidoma med 11.45 in 12. 30. na matični šoli v Divači ali na podružnični šoli Senožeče. S seboj morate imeti transportne posode, glede na jedi, ki bodo na jedilniku za določen dan.

O nadaljnjih informacijah v zvezi s prevzemom obroka vas bomo obvestili naknadno.

  • Varstvo otrok zaradi višje sile

Zaprtje šol in vrtcev lahko predstavlja za posamezne starše otrok do 5. razreda t. i. višjo silo na podlagi katere lahko starši ostanejo doma zaradi varstva in uveljavljajo nadomestilo plače v višini 80 % osnovne plače posameznika. V tem primeru mora zaposleni starš najmanj v treh (3) dneh od nastanka razloga obvestiti delodajalca.

V želji, da s skupnim sodelovanjem in medsebojnim zaupanjem premagamo težko obdobje in se čim prej vrnemo v šolo, vas prisrčno pozdravljamo.

Vsi zaposleni šole

Divača, 5. 11. 2020

(Skupno 224 obiskov, današnjih obiskov 1)