Prostor in arhitektura nas obdajata vse življenje, dajeta okvir vsem našim dejavnostim. Zato ni nikoli prezgodaj za ozaveščanje in izobraževanje o pomenu kakovostno grajenega prostora.

S tem se strinjamo tudi učiteljice podružnične šole v Senožečah, zato smo v tem tednu na šolo povabile študente Fakultete za arhitekturo iz Ljubljane, ki so v okviru projekta Igriva arhitektura izpeljali pri nas tehnični dan. Igriva arhitektura je aktivni program vzgoje in izobraževanja otrok in mladine o prostoru, arhitekturi in oblikovanju na področju vse Slovenije.

Leta 2013 je bil projekt nagrajen s Plečnikovo medaljo za prispevek k bogatitvi arhitekturne kulture, ki je ena najpomembnejših stanovskih nagrad v Sloveniji. Pomen programa je prepoznal tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je njegov celoletni častni pokrovitelj.

Da si ta naziv res tudi zasluži, so potrdili naši učenci, ki so na tehničnem dnevu izredno uživali, pa tudi njihovi starši, ki so učiteljicam poslali pozitivne povratne informacije o izpeljanem dnevu.

Kaj vse so učenci počeli, si oglejte v spodnjem prispevku.

Učiteljice iz Senožeč

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)