Današnji dan smo na podružnični šoli v Senožečah namenili ne le ozaveščanju mladih, ampak tudi utemeljevanju znanja o okolju, predvsem vzgoji o okolju, ki naj bi postala naš vsakodnevni življenjski sopotnik.

Prav zato smo učiteljice načrtovale sveženj novih zamisli in pobud, kako dodatno obogatiti pouk na naši šoli.  Ideja, da medse povabimo ga. Mojco Uršič s Komunalno stanovanjskega podjetja v Sežani, se je izkazala za več kot odlično. Gostja je vsem učencem od 1. do 5. razreda nazorno predstavila in približala probleme, s katerimi se v času tretjega tisočletja vedno pogosteje srečujemo; od neposrednih vplivov do nepremišljenih posegov v naravne danosti ter na slikovit način predstavila pravilno ločevanje odpadkov iz gospodinjstev.

Naravoslovno – tehnični dan se je v vseh razredih zaključil tudi z ustvarjalno delavnico, v kateri so nastajali prekrasni izdelki iz odpadnih embalaž.

Prvošolci se nadvse veselijo svojih pingvinov in foteljev za počitek, drugošolci so domov odnesli priročen instrument in podstavek iz kitk, dom tretješolcev bo krasila igrača iz rabljenih kavbojk, najstarejši učenci pa so se izkazali na področju kiparstva. Njihovi modeli Protiturškega stolpa so terjali veliko vztrajnosti in ustvarjalnosti.

Konec dneva smo si bile učiteljice edine, da so tovrstni dnevi, polni medpredmetnih povezav, zelo naporni, obenem pa tudi zaželeni, saj od otrok zahtevajo veliko mero potrpežljivosti, vztrajnosti in kreativnosti.

Nataša Adam

(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)