Sprehod po senožeški šoli vsakega obiskovalca navduši, saj so stene dolgega hodnika prepleskane v živahne barvne odtenke in namigujejo na pestro življenje v šoli.

V času letošnjih počitnic so čopiče in valjčke vzeli v roke kar sami učenci. Učiteljice smo pred zaključkom šolskega leta v šali  učencem namignile, da bodo sami prepleskali hodnik, če ne bodo pazili na čistočo sten. »Vi nas kar pokličte«, so rekli. Pa sem jih poklicala. Učenci so z navdušenjem sprejeli izziv in se  odzvali vabilu. In to  v času počitnic.

Z učiteljico Natašo sva pripravili dovolj pleskarskega orodja ter barve. Pred začetkom dela sva razdelili naloge, zaščitili delovno območje ter demonstrirali tehniko pleskanja. Otroci so z navdušenjem zavihali rokave in »švig, švag« mazali po stenah. Mladi slikopleskarji so po nekajurnem delu ugotovili, da je to delo naporno. »Joj, gorje tistemu, ki si bo upal popackati stene!« so moledovali in se glasno hihitali.

Po pravi delavski malici so z veseljem dokončali delo in s ponosom zrli v sijoče stene. Seveda je za vesel zaključek sledilo sladoledno presenečenje.

Ko je iz šole odšel zadnji mali slikopleskar, sva z Natašo zavihali rokave in očistili hodnik ter orodje. Šola je nared. Čaka na naše super učence.

Seveda jih tudi učiteljice že z nestrpnostjo pričakujemo.

                                                         Ada Škamperle

(Skupno 343 obiskov, današnjih obiskov 1)