V sredo, 20. maja, je bil SVETOVNI DAN ČEBEL.

Vremenska napoved za petek je bila kot nalašč za izvedbo naravoslovnega dne.

Pred obiskom čebelnjaka smo si v šoli ogledali filmček o čebelah, ki ga je posnela učiteljica Tamara. Pridni kot čebele smo preizkusili naše ročne spretnosti in  nadaljevali z izdelavo cvetočega grma in čebelic. Uganete, kaj je bilo za malico? Premečite črke in dobili boste odgovor (E D M  N I  HRUK).

Končno je posijalo sonce, posušilo roso in nas zvabilo na travnik, ki v tem času žari v pisanih barvah. Živahnemu brenčanju žuželk na travniku smo se pridružili tudi učenci 1. triade. Danes nas je namreč pot vodila k čebelnjaku gospoda Stanka Rupnika, ki nam je z veseljem pokazal svoj velik čebelnjak in nam povedal veliko zanimivosti iz svojega čebelarskega življenja. Ne boste verjeli, a prvič smo v rokah držali trote. Čisto počasi so se previdno  sprehajali po naših rokah. V nasprotju s pridnimi čebelami, se jim ni prav nikamor mudilo.

Kot bi mignil se je ura bližala  dvanajsti.  S sladko popotnico smo se namenili vrniti v šolo. A glej ga zlomka, na poti smo srečali gospo, ki nam je namignila, da je bila pri bajerju in da je tam čudovito. Pa smo še mi naredili ovinek in zavili na potko, ki vodi k jezu, kjer imajo ribiči svoj košček nebes. Spokojna gladina jeza je odsevala okoliška drevesa, klopce in trideset veselih učencev. Krapov nismo videli, smo pa z zanimanjem spremljali igro stoterih paglavcev.

Danes nam je sekirica resnično padla v med. Naučili smo se veliko novega, se veliko gibali  in  se  imeli super.

Učiteljice Milojka, Nataša in Ada

(Skupno 460 obiskov, današnjih obiskov 1)