Spoštovani starši.

Po sklepu vlade RS z dne   29. 4. 2020 (Okvirni načrt sproščanja omejitvenih ukrepov) šola ponovno odpira svoja vrata. Na podlagi sklepa ministrice, ki ga bo predvidoma izdala v četrtek (14.5.2020), bomo:

  • 18. maja 2020 začeli z izvajanjem vzgojno-izobraževalnega dela za učence 1. , 2. in 3. razreda,
  • 25. maja pa za devetošolce in učence od 4. do 8. razreda, ki potrebujejo učno pomoč in tiste, ki zaradi različnih razlogov težko dosegajo standarde znanja.

Šolo bomo odprli ob strogih varnostnih in higienskih priporočilih, za katere bomo pripravili ustrezne protokole in vas z njimi pravočasno seznanili.

Zaradi načrtovanja organizacije delovanja šole vas prosimo, da starši učencev 1., 2. in 3. razreda čimprej, vendar najpozneje do torka, 12. 5. 2020, do 10. ure, na e-poštni razredničarke sporočite naslednje podatke:

  1. VKLJUČITEV OTROKA V VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNO DELO NA ŠOLI

Obiskovanje pouka je za učence obvezno, odsotnost je mogoča le iz zdravstvenih razlogov. Prosimo vas, da si zdravstvene omejitve preberete (priloga 1) in v primeru, da vaš otrok sodi v katero od navedenih kategorij, se morate o tem posvetovati z zdravnikom in nam posredovati ustrezno zdravniško mnenje. Omejitve se nanašajo tudi na družinske člane oziroma osebe v istem gospodinjstvu in je v takem primeru vrnitev otroka v šolo odsvetovana.

  1. VKJUČITEV OTROKA v jutranje varstvo, podaljšano bivanje, prihajanje v šolo in odhajanje domov, šolska prehrana (izpolnite vprašalnik v prilogi 2)

Na podlagi pridobljenih informacij bomo oblikovali skupine, določili prostore, v katerih bo potekalo vzgojno-izobraževalno delo in uredili številne druge podrobnosti, o katerih vas bomo obvestili tekom tega tedna.

V šolo se vključijo le zdravi otroci. Pred vstopom v šolo  bo otrok 1. dan pouka (obvezno) oddal razredničarki  podpisano izjavo ali pa jo izpolnjeno pošljite po elektronski pošti na elektronski naslov razredničarke (izpolnite izjavo v prilogi 3)

OSNOVNE INFORMACIJE O ORGANIZACIJI VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNEGA DELA NA ŠOLI OD 18. 5. 2020 DALJE

  1. Vstop v šolo bo dovoljen samo učencem in zaposlenim. To pomeni, da boste starši otroke spremljali do vhoda in na enak način jih boste po končanem pouku počakali pred vhodom.
  2. Izvedba pouka in dni dejavnosti bo potekala v skupinah do 15 učencev.
  3. Dejavnosti obveznega in razširjenega programa se bodo izvajale znotraj iste skupine v istem prostoru. Skupine ne bodo prehajale iz prostora v prostor in se ne bodo združevale.
  4. Izvajale se  bodo le tiste interesne dejavnosti, ki bodo lahko potekale v okviru iste skupine.
  5. Učitelji bodo ves čas pozorni na upoštevanje higienskih in varnostnih predpisov ter poskrbeli za redno zračenje učilnic. Učencem do 12. leta starosti ni potrebno nositi zaščitnih mask.
  6. Učencem 1., 2., 3. in 9. razreda, ki zaradi zdravstvenih omejitev ne bodo mogli obiskovati pouka v šolskih prostorih,  bo šola v okviru zmožnosti prilagodila oblike in metode dela. Zdravstvene omejitve so opredeljene v sklepu RSK za pediatrijo.
  7. Letna šola v naravi v 2. razredu se v šolskem letu 2019/2020 ne bo izvedla.

Zavedamo se, da časa za oddajo obrazcev ni veliko, zato vas vljudno prosimo za razumevanje, saj potrebujemo čas, da pripravimo vse v skladu s prejetimi navodili MIZS in NIJZ. Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in pomoč tako pri izvajanju pouka na daljavo kot tudi za strpnost pri ponovnem vračanju učencev v šolske klopi.

Ravnateljica
Damijana Gustinčič

(Skupno 298 obiskov, današnjih obiskov 1)