KNJIGE SO KLJUČ DO ZAKLADA MODROSTI,
KNJIGE SO VRATA V DEŽELO UŽITKOV,                                                                                      
KNJIGE SO STEZE, KI VODIJO NAVZGOR,
KNJIGE SO NAŠE PRIJATELJICE.
                                EMILIE POULSSON 

 

Učenci podružnične šole Vreme so se z mentorico Katjo Kovačič v letošnjem šolskem letu prijavili k bralnemu tekmovanju z naslovom Berimo z Rovko Črkolovko. Tekmovanje organizira Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Oddelek za mlade bralce in je izviren pristop k spodbujanju branja in izboljšanju bralnih navad med učenci v obliki vodenega bralnega tekmovanja.

Z branjem knjig, ki smo si jih sposojali na potujoči knjižnici, smo želeli ustvariti razredno klimo, ki bi bila pozitivno naravnana do branja in pri tem vključili učence, tako izjemne bralce kot tudi tiste, ki imajo odpor do branja. Ker to tekmovanje ni za posameznike, temveč za celotno razredno skupnost, so se učenci spodbujali k branju čim večjega števila knjig.  Poročanje prebranih knjig je trajalo od oktobra do februarja.

Maskota bralnega tekmovanja je rovka, ki je najmanjši sesalec na svetu. Rovka Črkolovka pa je rovka posebne vrste, saj več knjig kot prebere, večja postaja. Zaradi velikega števila prebranih knjig na naši podružnični šoli, je velika postala tudi naša maskota Rovka Črkolovka, ki so jo učenci izdelali iz odpadnega materiala z mentorico Barbaro Skalec Volk.

Rezultati tekmovanja so bili razglašeni 23.4. – na svetovni dan knjige. Učenci so v skupnem seštevku prebranih knjig zasedli 2. mestonagrajeni so bili tudi za izvirno maskoto iz odpadnega materiala. Prav tako pa bo s praktičnim darilom nagrajena učenka 5. razreda, ki je prebrala vse knjige (bilo jih je 43)  iz ponujenega nabora.

Zaključna prireditev s podelitvijo priznanj in nagrad, ki se vsako leto odvija na OŠ Koper, je zaradi trenutnih razmer preložena.

(Skupno 328 obiskov, današnjih obiskov 1)