Generalna skupščina Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki je bila ustanovljena leta 1948, je 7. april določila za svetovni dan zdravja. Vsako leto se v želji po večjem osveščanju javnosti na ta dan izpostavi določeno temo s področja zdravja. Letošnje leto je posvečeno medicinskim sestram in babicam, njihovi vlogi pri zagotavljanju in krepitvi univerzalnega zdravstvenega varstva.  Slogan je: Podprimo medicinske sestre in babice. »Medicinske sestre in babice pomagajte nam živeti v srečnejšem in bolj zdravem svetu.«

V skladu s smernicami ZRSS in MIZŠ smo se na naši šoli lotili izpeljave dneva dejavnosti  v okviru izobraževanja na daljavo v izrednih razmerah.

Učenci, učitelji in starši od 1. do 7. razreda ter obeh podružničnih šol, Senožeče in Vreme, smo se povezali in stopili skupaj. Povedali smo prijateljem, da mislimo nanje, da jim želimo le najboljše in da jim pošiljamo upanje za vse vrednote, ki so še posebej pomembne v trenutnih negotovih okoliščinah, v katerih smo se nepričakovano znašli.

Poslali smo v svet metulje upanja, ki so na naših oknih, balkonih, pred hišo, na vejah, travi, cvetlicah, …. S to gesto smo pozdravili in prav gotovo razveselil naše prijatelje, znance, sošolce, učitelje in cel svet.

Zapomnimo si:

Zdravje ni le gibanje in hrana.

Zdravje je dobro organiziran dan v prijetni družbi ljudi, ki jih imamo radi.

Lahko naredimo nekaj zase in nekaj za druge.

Ostanimo vsi skupaj povezani tudi v prihodnje. Predvsem pa – ostanimo zdravi.

V spodnjem filmčku si lahko ogledate izdelke, ki so nastali v okviru dneva dejavnosti.

Ponosni smo na vaše otroke in na vas starši, da ste tako odgovorno pristopili k naši ponujeni dejavnosti.

Še enkrat hvala vsem in vsakemu posebej.

 

 

(Skupno 618 obiskov, današnjih obiskov 1)