Res je, dragi učenci, učitelji in spoštovani starši, kar dobro nam gre od rok.

V tem tednu ste prišli v ritem domačega dela, kjer zaseda učenje na daljavo velik del vsakdanjika. Strukturirano »delo za šolo«, ob določenem času (pretežno dopoldanskem),  kaže dobre rezultate. Učiteljice in učitelji mi dnevno sporočajo o rednem delu, zanimivih izdelkih, izvirnih zapisih, ki pri tem nastajajo. Veseli smo, da imate sedaj vsi učenci dostop do spletnih okolij, razdelili smo 20 računalnikov in tablic.
Starši ste še bolj kot kadarkoli prej postali pomemben del izobraževanja otrok. Mnenja, pripombe in predloge ste nam zaupali v anketi, ki ste jo izpolnili v pretežnem številu (75% staršev). Vaša mnenja so nam bila dragocena in smo jih upoštevali v načrtovanju izobraževanja na daljavo. Iskreno se vam zahvaljujemo in vabimo, da ste še naprej naš »kritični prijatelj«.
Rezultate ankete si lahko ogledate tukaj.

In kaj nas čaka v naslednjem tednu?
V prvih treh tednih so bila gradiva za učence pretežno usmerjena v ponavljanje, utrjevanje, pa tudi osvajanja novih učnih vsebin. V aprilu bo tem učnim etapam sledilo preverjanje znanja tako, da bo omogočeno ugotavljanje rezultatov učenja. Učencem in učiteljem bo to kažipot za nadaljnje delo in priprava na ocenjevanje, če bo do tega prišlo.

Izvajali bomo tudi kulturne, športne, tehniške in naravoslovne dneve, ki bodo prilagojeni izobraževanju na daljavo in bodo nekoliko razbremenili ter popestrili vaše delo.

Odprli smo telefon šolske svetovalne službe: Šolski svetovalni delavki bosta dosegljivi na tel. št. 05/ 73 18 804 vsak delovni dan, med 9. in 12. uro, kjer vam bodo nudili pomoč pri učenju, nasvete za zmanjševanje tesnobe otrok in staršev ali pa omogočili le stik »na daljavo«. Ogledate si lahko tudi spletno učilnico svetovalne službe, kjer bodo objavljena uporabna gradiva tako za učence kot za starše.
Postopoma bomo v naslednjih tednih vzpostavili video učilnice preko videokonferenčne platforme ZOOM, prav tako se bodo tekom tedna vzpostavile spletne učilnice za učence od 6. do 9. razreda. Učitelji vam bodo posredovali navodila in nudili pomoč

Vsem sodelujočim v izobraževanju na daljavo: učencem, staršem in učiteljem želim čim manj stresen teden, ki je pred nami.

Z lepimi pozdravi, ravnateljica s sodelavci

(Skupno 274 obiskov, današnjih obiskov 1)