V preteklem tednu so na OŠ Divača potekale aktivnosti v sklopu projekta Simbioza. V petek, 18. 10. 2019, smo na OŠ Senožeče izvedli lov na zaklad s starimi starši.

Letošnja topla jesen, ki nam omogoča veliko gibanja v naravi, nas je navdušila z idejo, da bi skupaj s starimi starši izvedli pohod v bližnji gozd. Ker pa pohodi otrokom niso najbolj privlačni, smo ga nekoliko nadgradili, postavili kontrolne točke, kjer ni manjkal niti lov na zaklad.

V petek so prvošolce in drugošolce na parkirišču pred šolo pričakali stari starši. Dogodka se je udeležilo kar  11 »non in nonotov«. Vreme nam ni bilo najbolj naklonjeno, saj je oblačno nebo napovedovalo bližajoče se padavine, ampak pot je bila postavljena, mi pa »nismo iz cukra«, kot bi včasih rekli, zato smo se vseeno hrabro podali na pot. Prve kaplje dežja so pospremile že štart dogodka, zato smo se opremili z dežniki in pohiteli v gozd.

Učencev dež ni niti najmanj motil, hiteli so iskati kontrolne točke, uganke o živalih in njihove sledi. V šolo so se vsi skupaj vrnili precej premočeni, a povečini nasmejani do ušes. V šoli je učence in njihove stare starše čakal topel čaj in sladki zaklad.

Letošnja simbioza v Senožečah je pravi dokaz, da je povezovanje generacij zelo dragoceno, saj so najmlajši prispevali veliko energije, starejši pa ogromno potrpljenja in modrosti. Tako smo skupaj uspeli premagati celo vreme in se naučili, da slabega vremena pravzaprav ni.

Tamara Franetič Bizjak in Anja Ferfila

(Skupno 301 obiskov, današnjih obiskov 1)