Z učenci, ki obiskujejo italijanščino od 3. do 8. razreda, smo tudi letos izvedli ekskurzijo v priljubljeno italijansko letovišče Lignano Sabbiadoro. Letos se jim je pridružila tudi šolska plesna skupina z mentorico Tajo Tavčar. Ta pridni učenci so se preizkusili s sporazumevanjem v italijanščini pri stiku z zaposlenimi v parkih.

Lignano je ravno prav oddaljena destinacija in zelo primerna, ker ponuja več možnosti tako za razvedrilo, kot tudi učenje. Letos so učenci lahko izbirali med družinskim parkom Parco Junior (https://www.parcojunior.com/it/home.htm),  živalskim vrtom  (http://www.parcozoopuntaverde.it/) in vodnim parkom Acquasplash (https://aquasplash.it/it/) , ki je vedno najljubša izbira učencev s predmetne stopnje.  Našo tradicionalno izbiro, Guliverlandijo, so namreč z letošnjim letom zaprli in naslednjo leto bo Acquasplash razširil svoje vodne kapacitete na njeno območje.

Dva polna avtobusa sta se ob 8. uri zjutraj podala na pot, kjer smo uživali vsak na svojem koncu. Vedoželjni učenci v živalskem vrtu so poročali o velikem številu živali in lepi urejenosti tamkajšnjega živalskega vrta. Učenci v Parc-u junior smo uživali na trampolinu, gokardu, vodnih labodih, ladjici, prostem padu, 5-d kinu, itd.. Učenci v vodnem parcu Acquasplash pa so se tako predali vodnim užitkom, da boste zaman iskali njihove fotografije, ker so pozabili nanje.

Nekaterim učencem je bil ta izlet zelo všeč in so rekli, da bodo med poletnimi počitnicami tja peljali svoje starše, da podoživijo lepo preživet dan. Ponovite kakšno naučeno italijansko besedico tudi med počitnicami, da bomo jeseni lepo nadaljevali z učenjem.

Arrivederci, buone vacanze!

 

Alma Volk (Tanja Trebec Benedejčič, Andreja Trobec, Barbara Rodica, Anja Abram, Taja Tavčar, Tamara Franetič Bizjak, Anja Ferfila in Danijel Malnar)

 

 

(Skupno 383 obiskov, današnjih obiskov 1)