Osnovna šola dr. Bogomirja Magajne Divača je v projekt Simbioza vključena že od leta 2011. Vsako leto na šoli nadgradimo in razširimo delovanje prostovoljcev v projektu Simbioza.

V letošnjem šolskem letu je stekla zelo obsežna tedenska akcija Simbioza Giba, ki je združila stare starše in šolske otroke do 5. razreda v gibanju in športnih igrah, koordinatorica Simbioze Giba je bila učiteljica Alenka Tomazin. Pri urah športne vzgoje so se učenci in stari starši pomerili v različnih športnih igrah in se hkrati razmigali in zabavali.

Od januarja do maja 2019 so potekale tedenske delavnice računalniškega opismenjevanja za uporabnike VDC, skozi računalniško opismenjevanje so jih vodili učenci prostovoljci in učiteljici Barbara Rodica in Lucija Prihavec Mahorčič.

V naslednjem šolskem letu nameravamo razširiti delovanje Simbioze in se povezati z različnimi društvi, ki delujejo znotraj občine. Glavni cilj Simbioze je sodelovanje z okoljem in dvig občutka za sočloveka. Tudi na dan šole, 30. marca 2019, smo na šoli organizirali različne dejavnosti, v katere so se vključili nekateri starši in stari starši ter drugi občani, ki so učencem pomagali pri šivanju, izdelovanju različnih izdelkov in peki.

6. junija 2019 sta se učiteljici Lucija Prihavec Mahorčič in Alenka Tomazin udeležili zaključne prireditve v Ljubljani, na kateri so podelili plakete šolam, ki so z izvajanjem medgeneracijskega programa ali ohranile ali na novo pridobile naziv Simbioza Šola. Na prireditvi so o medgeneracijskem sodelovanju in povezovanju spregovorili nekateri prostovoljci in starejši udeleženci delavnic, popestrili pa so jo še glasbeni vložki in ogromna torta.

ekipa Simbioze OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača

(Skupno 499 obiskov, današnjih obiskov 1)