Naša osnovna šola je že četrto leto sodelovala na tekmovanju tako imenovanih elastomobilov, ki ga prireja Hiša eksperimentov iz Ljubljane. Letos je 30. marca potekalo 16. državno tekmovanje. Šola se ga je udeležila s tremi ekipami, kar je največ do sedaj. Zaradi pravil tekmovanja je morala ena ekipa sodelovati kot predtekmovalna ekipa, saj pravila dopuščajo do dve ekipi v tekmovalnem delu na šolo.

Vse ekipe so tekmovanje opravile zelo uspešno. Ekipa v sestavi Vid Grižon, Kristjan Mrzlić, in Mark Dikić je osvojila prvo mesto. Ekipa v sestavi Urban Dekleva, Jaka Koritnik in Alen Alibabič je dosegla skupno osmo mesto, kar je soliden uspeh pri 36 sodelujočih ekipah. Predtekmovalna ekipa v sestavi Taj Ferfila, Enej Čebron Grželj in Gašper Prelc je tudi dobro opravila svoje delo. Če bi sodelovala v tekmovalnem delu, bi bila tudi ta ekipa v prvi deseterici. Čestitke vsem tekmovalcem, še posebno pa prvouvrščeni ekipi.

Tekmovanje je potekalo v lepem sončnem vremenu, tekmovalnem vzdušju in visoki motiviranosti tekmovalcev. Videli smo kar nekaj zelo spretno izdelanih elastomobilov z zelo inovativnimi pristopi v gradnji in konstrukcij. Še vedno pa obstaja možnost izdelati še malce boljše vozilo, ki se bo vozilo še kak meter dlje.

Na tem mestu se šola tudi zahvaljuje očetoma Sašu Ferfili in  Primožu Grižonu za pomoč pri organizaciji prevoza, kar je omogočilo, da so se vsi učenci, ki so pripravili avtomobil za tekmovanje, tekmovanja lahko tudi udeležili.

 

(Skupno 388 obiskov, današnjih obiskov 1)