Dan žena, ki ga praznujemo 8. marca, je dan, posvečen dekletom, ženam, materam, babicam, prababicam… vsem ženskam, s katerimi smo v življenju  povezani na različne načine in bogatijo naš svet.

Ob tem prazniku je PŠ Vreme v sodelovanju s TKŠD Urbanščica tudi letos organizirala prireditev. Vse zbrane so učenci pod mentorstvom učiteljice Katje Kovačič, razveselili z deklamacijo razigrane pesmice – Mamici za rojstni dan. Pod mentorstvo učiteljice Petre Pugelj Peca so zaigrali igrico Nekoč je bila bela roža in poželi bučen aplavz. Navdušili so z dovršenimi kostumi, ki jih je pripravila učiteljica Barbara Skalec Volk, petjem pomladnih pesmic, pod mentorstvom učiteljice Ade Škamperle ter plesom, ki ga je koreografirala učiteljica Taja Tavčar.  Prav tako sta razveselila učenca Anja in Valentin z igranjem na harmoniko, katero pridno vadita s svojima mentorjema. Učenec Ruben se je s člani Kraške harmonike predstavil z igranjem različnih domačih viž.

V šopek voščil sta zbranim ob prazniku voščili tudi županja občine Divača Alenka Štrucl Dovgan ter ravnateljica Damijana Gustinčič.

(Skupno 153 obiskov, današnjih obiskov 1)