Na torkov večer, 25. 12. 2018, je skupina rokometašev in rokometašic ŽRK Sežana in RK Mitol v spremstvu trenerjev, staršev in starih staršev odpotovala v Beograd na 15. mednarodni rokometni turnir, kjer je sodelovalo več kot 100 ekip. Turnir se je odvijal od 27. 12. 2018 do 29. 12. 2018.

Po nočni vožnji smo v jutranjih urah prispeli v srbsko prestolnico. Ob prihodu smo si ogledali muzej letalstva, Dedinje in obiskali Avalo. Sledila je vožnja do hotela, kjer smo se namestili po sobah in imeli prosto za počitek do večerje. Prvi dan smo zaključili z večerjo in sprehodom do Terazij. Naslednji dan se je naša skupina zaradi različnih urnikov tekem in lokacij razdelila. Fantje so se s trenerjem in spremljevalkami odpravili proti športni dvorani Vracar. Dekleta so igrale tekme v športni dvorani Crvena zvezda. Prvo tekmo sta obe skupini igralcev zmagali. V naslednjih dneh so se igralci dobro odrezali, pošteno borili in sledila je uvrstitev obeh skupin v finale. Tako dečki kot deklice letnika 2008 so dosegli 1. mesto. Prejeli so zlate medalje in pokal.

Turnir se je zaključil v soboto okrog 13.00 ure. Vsi skupaj smo odšli na zasluženo kosilo. Po kosilu si je ena skupina ogledala živalski vrt, druga pa se je odpravila po nakupih spominkov za domače. Ob 16.20 smo pomahali Beogradu v slovo. Pot nazaj je bila kar dolga zaradi zastojev na meji. V Sežano smo prispeli okrog 3.00 ure zjutraj.

Z veseljem ugotavljamo, da ima udeležba na turnirju pozitivne učinke, ker krepi ekipni duh med športniki.

Zahvala trenerjem za organizacijo, staršem za udeležbo ter moralno in finančno podporo in sponzorjem za finančno pomoč.

Našim fantom in dekletom iskreno čestitamo za vrhunski rezultat.

Nataša Grandič

(Skupno 645 obiskov, današnjih obiskov 1)