V letošnjem letu Mreža šol Parka Škocjanskih jam praznuje 15. obletnico. Delček te mreže je tudi OŠ Divača in podružnična šola Vreme. Uradno je bila Mreža šol Parka Škocjanskih jam ustanovljena s podpisom listine vseh  šol ob porečju reke Reke 23. maja 2003, čeprav sega mreža že v leto 1999, ko so šole uspešno izvedle  projekt Phare: Reka Reka od Snežnika do morja.

Svoje izkušnje so učiteljice mreže šol delile tudi  s predstavniki  bližnjih šol in upravljavci zavarovanih območij Dinaridov na mednarodni delavnici WWF Adria z naslovom Mreža šol v zavarovanih območjih v Matavunu.

Več o tem si lahko preberete na spodnji povezavi:

https://www.hisa-odlicnosti-bok.si/slo/v-znamenju-petnajstega-rojstnega-dne-mreze-sol-parka-skocjanske-jame

Po tiskovni konferenci (na spodnji povezavi prisluhnite izjavam učiteljic ob obletnici, v Primorski kroniki na TV Koper Capodistria, 20. 9. 2018 od 8 minute naprej ) ni manjkala niti torta.

Primorska kronika

 

Prav učenci so tisti, ki ustvarjajo mrežo šol. Gospa Irena Cunja je v oddaji Primorski kraji in ljudje na Radiu Koper,  ki je bila na sporedu v nedeljo, 30. 9. 2018 ob 11. uri predstavila mrežo šol Parka Škocjanskih jam.  O večletnem sodelovanju  z mrežo šol so svoje izkušanje povedali tudi učenci naše šole Vid, Kristjan, Nace in Urban. Prisluhnite jim na spodnji povezavi:

Primorski kraji in ljudje

 

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)