Na povabilo Anke Peljhan, vodje projekta Kuhna pa to so se mladi kuharji šole predstavili ravnateljem in predstavnikom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na 27.  strokovnem srečanju ravnateljic in ravnateljev osnovnega šolstva  Slovenije v Grand hotelu Bernardin v Portorožu.

Punčke Maje in Čeljustnika so navdušili in očarali vse prisotne ter razvneli njihove brbončice s kornetki iz vlečenega testa, polnjenimi s kraško skuto in šetrajem, kostanjevo kremo s čežano iz brkinskih jabolk, odišavljeno s kraškim šetrajem in šetrajevim čajem s kraškim medom.

In kot je zapisala Anka Peljhan:

»… predstavili smo se tistim, ki vsako šolsko leto dajo zadnji pečat za vključitev skupin otrok v projekt Kuhnapato – ravnateljem slovenskih osnovnih šol! …Na seminarju, ki ga vsako leto organizira Šola za ravnatelje so tokrat otroci OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača alias Punčke Maje in Čeljustnika prikazali najvišji nivo promocije poslanstva projekta, ki vključuje seveda uporabo zdravih sezonskih sestavin, nabranih iz okolice njihove šole, znanje ročnih in govornih spretnosti, poznavanje procesa dela v kuhinji, vzrokov priprave določenih jedi ali uporabe sestavin, njihov izvor in korist, ki jo nudijo telesu. Ob tem so prepričali z nasmehi in veseljem do dela, kar očara enakovredno, saj je prav socialno – psihološki vidik tisti, ki pušča “zdrave” sledi na dolgi rok ter lojalnost vsemu naučenemu. S kostanjevo kremo na jabolčni čežani s krhlji, kraško skuto s kraškim šetrajem, ponujeno v testenih tulcih, zapičenih v piransko sol in šetrajevim čajem za poplaknit so očarali vse prisotne. Bravo otroci, Mirjam in Ksenija ter vsi, ki jih podpirate!«

Fotografije prav gotovo povedo vse.

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)