V tednu med 15. in 22. oktobrom se je naša šola pridružila vseslovenski akciji Simbioza Giba 2018. Akcija, katere slogan je »Gibanje je življenje in življenje je gibanje«, širi sporočilo o pomenu vsakodnevnega gibanja za naše zdravje, kakovostno življenje in nenazadnje zdravo staranje. Stari starši so se pri urah športa pridružili svojim vnukom in telovadili z njimi.

Prvošolci so stare starše odpeljali na otroško igrišče v »Krog« – park Sonček. Tam so se najprej predstavili. Sledilo je ogrevanje in zabavne štafetne igre, ki so jih vsi skupaj uspešno opravili. Gibalne dejavnosti so učenci zaključili na zabavnem poligonu, stari starši pa so postali sodniki in na kontrolnih točkah z žigom nagradili učence po opravljeni nalogi. Po zabavnih igrah so se vsi udeleženci okrepčali s sadjem in osvežilnim napitkom.

Drugo-, tretje- in petošolci so s svojimi starimi starši telovadili v telovadnici naše šole. Po ogrevalnih vajah, s katerimi so poskrbeli, da ne bi prišlo do poškodb, so se preizkusili v različnih štafetnih igrah: s ščipalkami so obešali krpice, prenašali žogice na loparju, vodili žogice s hokejsko palico mimo ovir, vodili žogo mimo ovir, metali na koš ipd. Stari starši so se v nekaterih igrah izkazali za bolj mirne in bolj natančne kot njihovi vnuki.

31 četrtošolcev, ki se jim je pridružilo kar 23 odraslih, pa je odšlo do Bukovnika. V slikoviti udorni dolini, ki privablja številne obiskovalce, so se otroci razigrano lovili, nekateri odrasli pa so si upali približati vhodu v 60 m dolgo in 46 m globoko Jamo.

Teden gibanja in medgeneracijskega povezovanja je našo šolo napolnil z veliko dobre volje, pozitivne energije, navijaškega vzdušja ter veselih objemov starih staršev in vnukov. Stari starši so svojim ponosnim vnukom obljubili, da bodo še prišli, če jih bodo le povabili.

Alenka Tomazin

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

  1. razred
  2. razred
  3. razred
  4. razred
  5. razred
(Skupno 273 obiskov, današnjih obiskov 1)