PODALJŠANO BIVANJE NA DELAVNICI V ŠKRATELJNOVI HIŠI

V petek, 5. oktobra 2018, so se učenci podaljšanega bivanja udeležili delavnice »Zgodboris« v Škrateljnovi hiši. Delavnico je za učence brezplačno izvedlo Društvo Gumb.

V kinodvorani muzeja sta jih pozdravila Petra in David iz društva. Učenci so si najprej ogledali risanko Krtek in snežak. Sledil je pogovor o tem, kako risanka nastane. Nato so učenci dobili knjižice in se lotili ustvarjanja vsak svoje zgodbe. Nastalo je kar nekaj zanimivih zgodborisov: Sonček, Vesela muca, Metuljček,… Učenci pa so preživeli prijeten dan v muzeju. Petri in Davidu so se zahvalili in jima izročili šolsko glasilo Vremščica.

Društvo Gumb prireja delavnice v Muzeju filmskih igralcev v Divači v soboto enkrat mesečno. Otroci, ki jih obiskujejo, ustvarjajo nakit, krasijo magnete, oblikujejo beležke in peresnice, izdelujejo pustne maske in lutke,…

Naslednja delavnica z naslovom »Gibljive lutke« bo v soboto, 10. novembra 2018, med 14.00 in 16.00 uro. Učenci podaljšanega bivanja seje bodo zagotovo z veseljem udeležili. Dobrodošli so pa tudi drugi otroci.

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)