V soboto, 29. 9. 2018, ko so bile športne površine predane svojemu namenu, je na rokometnem igrišču potekala svečana prireditev, ki jo je povezoval Ervin Čurlić, športni novinar. V uvodnem nagovoru sta navzoče pozdravili Alenka Štrucl Dovgan, županja občine Divača in Damijana Gustinčič, ravnateljica šole. Na množično obiskanem dogodku je sodelovalo preko 200 nastopajočih. Poleg učencev osnovne šole so program sooblikovali: NK Železničar Divača, ŠD Žogica Divača, Gimnastično društvo Divača, Karate Bushi Divača, Judo klub Divača, Mažoretke iz Povirja, plesna skupina Be- funky in najmlajši člani ŠD Poskokec.
Za uvod v prireditev so poskrbeli učenci dramskega krožka razredne stopnje pod mentorstvom Lidije Uršič in somentorice Jožice Ivančič s točko: »Drži, kot pribito«, kjer so na hudomušen način prikazali načela zdravega življenjskega sloga. Nato sta županja in pomočnica ravnateljice v spremstvu predstavnikov vseh društev in klubov prerezali trak ter tako simbolično predali športna igrišča v uporabo. V nadaljevanju prireditve so se športniki predstavili s svojimi različnimi dejavnostmi, katerih skupni cilj je gibanje in uživanje v športu. Zaključek so sklenile plesalke šolske plesne skupine z mentorico Tajo Tavčar, ki so povezale vse učence od 1. do 4. razreda v pesmi »We are the world, we are the children«.
Sledile so tri tekme, kjer so obiskovalci lahko navijali za nogometaše, košarkarje in igralce »Med dvema ognjema«.

Sobotna prireditev je dokazala, da je v naši občini veliko mladih športnikov, ki udejanjajo misel: »Gibanje je življenje, življenje je gibanje«.

Nives Skuk in Damijana Gustinčič

(Skupno 191 obiskov, današnjih obiskov 1)