Drage učenke, dragi učenci, spoštovani starši, cenjene sodelavke in sodelavci!

ko se poletje poslavlja in se dnevi krajšajo, nastopi čas, ko vas v šoli pričakujemo v novem šolskem letu. Letos se veselimo srečanja z 356 učenkami in učenci, med katerimi bo šolski prag prvič prestopilo kar 41 prvošolk in prvošolcev.

Šola je prostor, kjer sta učenje in poučevanje najpomembnejši nalogi. Da bi to potekalo v prijetnem ozračju, v ustvarjalnem in kulturnem okolju, je naloga vseh nas, ki skupaj soustvarjamo ta proces.

Potrudimo se, da bo vsak učenec, vsak zaposleni in vsak obiskovalec šole začutil, da je šola prostor za medsebojno spoštovanje, pomoč, solidarnost, sočutje, upoštevanje različnosti. Iščimo skupne točke, ki nas povezujejo, združujejo in plemenitijo. Naj bodo v našem dnevnem besednjaku prijazne besede: »DOBRO JUTRO, DOBER DAN, PROSIM, HVALA, OPROSTI«.

Vse to je podlaga za uspešno učenje: pridobivanje znanja, spretnosti, navad in strategij vseživljenjskega učenja.

Zakladnica znanja, pridobljenega v osnovni šoli, ni le vstopnica za srednje šole, ampak je podlaga in popotnica za življenje nasploh. Zato, drage učenke in učenci, zastavite si cilje, skrbno in redno se učite, pišite domače naloge ter sodelujte pri pouku.

Spoštovani starši, bodite pri tem pomembnem delu svojih otrok spodbujajoči, zahtevni in v stikih s učitelji, kjer naj vlada medsebojno spoštovanje in zaupanje.

 

Pa veselo na delo in obilo uspešnih ter prijetnih šolskih dni vam želim.

Damijana Gustinčič, prof., spec.,
ravnateljica

(Skupno 529 obiskov, današnjih obiskov 1)