V zadnjem tednu po zaključku šole med 26. in 30. junijem je na naši šoli potekal tečaj angleščine Explorers 1 – A1 (Elementary), tečaj pa je obiskovalo 24 otrok od 4. do 8. razreda. Pod mentorstvom dveh native speaker učiteljev Nicole in Michaela so učenci urili svoje konverzacijske spretnosti po temah: moja družina, jaz in moje telo, vreme, potovanje, praznovanje rojstnega dne in hrana, pa še kaj.

Na koncu tedna so se učenci tudi predstavili z dramatizacijo točk, ki so jih sami ustvarili in predstavili po skupinah v angleščini svoje priljubljene teme, npr. živali, igrice, priljubljene destinacije.

Učenci so se prijetno počutili in z veseljem obiskovali tečaj, in čeprav so ravno zaključili s poukom, ter odnesli domov spričevala ob zaključku šolskega leta, jim ni bilo težko vstati in vsak dan v šolo, saj so jih tu čakali prijatelji in prijazna učitelja ter novo znanje in utrjevanje prvega tujega jezika.

V tem tednu se je tudi 10 pedagoških delavcev naše šole udeležilo kratkega konverzacijskega tečaja, kjer smo ponovili komuniciranje v vsakdanjem življenju (prometne povezave, trgovina, banka, ipd.) in ponovili tudi uradno in neuradno dopisovanje v angleščini, kar nam bo koristilo tudi pri svojem pedagoškem delu v prihodnosti.

 

Alma Volk

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)