Ob zaključku pouka v šolskem letu 2017/18 je županja občine Divača, ga. Alenka Štrucl Dovgan, na njeno povabilo sprejela najuspešnejše učence 7., 8. in 9. razreda.

Med devetošolci so se najbolje odrezali: Vita Gombač, Nejc Sila, Krištof Stepančič, Tjaša Tominc, Manca Urh; med osmošolci Taja Medved in Laura Šturm; med sedmošolci pa Urban Dekleva,  Taj Ražem in Jure Valečič.


V prijetnem pogovoru so učenke in učenci predstavili svoje interese, ki jih razvijajo v okviru šole in izven nje. Poleg tega, da so z zavzetim, rednim in ustvarjalnim delom v šoli dosegli najvišje učne rezultate, so v popoldanskem času na šoli obiskovali pevski zbor, dramski, gledališki krožek, nogomet, izven šole pa so bili vključeni tudi v športna društva, glasbeno šolo, baletno društvo, pihalni orkester, turistično- kulturno društvo … in še kaj bi lahko našteli.
Svoje misli so usmeril tudi v prihodnost, devetošolci so predstavili svoje odločitve o nadaljevanju izobraževanja v izbranih srednjih šolah, sedmošolci in osmošolci pa so bili še »skrivnostni« oz. so odločitev premaknili za eno oz. dve leti.
Županja jim je čestitala za dosežene uspehe in jih zaželela nadaljnjo uspešno pot na poti učenja. Povabila jih je, da po končanem izobraževanju ostajajo v naši občini, ki se bo po zaslugi mladih še bolje razvijala.
Z željo po sproščujočih počitnicah in s prejetimi priložnostnimi darili ter skupno fotografijo pred Občino Divača so učenci sklenili obisk pri županji.

Napisala: Damijana Gustinčič

Foto: Jože Požrl, JPStudio Divača

(Skupno 710 obiskov, današnjih obiskov 1)