Krona vsakega konca šolskega leta je slovesna prireditev, na kateri se najstarejši učenci šole poslovijo in »izstrelijo v svojo lastno prihodnost«. Valeta je letos potekala v petek, 15. 6. 2018, v prihodnost pa je izstrelila 23 nadobudnih najstnikov, učencev različnih talentov, ki bodo čez nekaj let soustvarjali našo kulturo, gospodarstvo, socialo…

Nadeli so si nadimenk »zgbljenci«, baje zato, ker so v teh letih pogosto izgubljali stvari, včasih se je izgubil tudi kdo od njih, a je po posredovanju razredničarke Janje Bric Pečar kmalu pritaval nazaj.

Kaj vse znajo in s čim vse se v prostem času radi ukvarjajo, so nam pokazali v pestrem programu, ki se je začel s plesom pod vodstvom učitelja plesne šole Bolero, nadaljeval s skeči, ki so prikazali drobce tistega, kar se je v teh letih šolanja dogajalo. Vmes so se z  individualnimi glasbenimi, pevskimi in plesnimi točkami predstavili posamezni učenci.

Med prireditvijo sta »šarmirala« tudi voditelja programa Matjaž in Tine Pavel, ki sta se v novi vlogi odlično znašla.

Vrhunec večera je bila podelitev priznanj najuspešnejšim učencev. Letošnja generacija devetošolcev je po prejemu števila priznanj gotovo ena najuspešnejših, saj so skupno osvojili kar 40 priznanj iz različnih tekmovanj v znanju. Nekaj učencev se bo tudi na podlagi tega potegovalo za Zoisovo štipendijo, ki je namenjena spodbujanju izobraževanja in doseganju najvišjih dosežkov.

Priznanje učiteljskega zbora šole za odlične rezultate in doseganje priznanj na tekmovanjih v znanju je iz rok  pomočnice ravnateljice šole, ge. Nives Skuk prejel učenec Nejc Sila, doma iz Gabrč.

Županja Občine Divača, ga. Alenka Štrucl Dovgan, je zaupala, da priznanje občine za izjemne dosežke  na različnih področjih učenja prejme učenec Krištof Stepančič, doma iz Senožeč, ki pa se prireditve žal ni mogel udeležiti in mu bo priznanje izročeno naknadno.

Tako razredničarka,  pomočnica ravnateljica kot županja so učence pospremile z dobrimi željami na njihovih poteh, čemur se pridružujejo vsi delavci šole.

Večer smo zaključili v večnamenskem prostoru, ob pogostitvi, ki so jo pripravili učenci, vključeni v projekt “Kuhna pa to”, pod mentorstvom učiteljice Mirjam Trampuž ter sladicah, ki so jih prispevale mame devetošolcev.

Naj njihova »kapsula« mirno in varno pluje v prihodnost, vse turbulence pa uspešno prestane.

Srečno devetošolci!

Tanja Trebec Benedejčič, OŠ Divača

(Skupno 1.300 obiskov, današnjih obiskov 1)