Petek, 1. junija, je bil prav poseben dan za vse šolarje OŠ dr. Bogomirja Magajne. Obiskal nas je znan slovenski glasbenik Marko Soršak Soki, ki s projektom »20 za 20» razveseljuje šolarje po Sloveniji na prav poseben način. S sredstvi, ki jih zbira na koncertih in drugih dogodkih kupuje glasbene inštrumente in jih podarja šolam s posluhom. In naši šoli je  v petek prinesel bobne in bas kitaro. Sponzor velikega dogodka je bil Julius Meinl- avstrijska pražarna kave, hčerinska družba v Sloveniji.

Kdo je Marko Soršak Soki?

To je poseben človek, glasbenik, bobnar skupine Elvis Jackson. Njegova ideja, obdariti otroke z inštrumenti in jih tako spodbuditi  k aktivnemu preživljanju časa, ga je prešinila, ko je praznoval dvajseto obletnico bobnanja. Postala je zavidanja vredno poslanstvo, ki ga zmorejo samo veliki ljudje.

Malo otrok naše šole je do petka 1. junija poznalo Marka, če pa jih danes vprašate, kdo je Soki, bo sleherni osnovnošolec vedel, o kom govorite. Dejanja štejejo. Srečno, Marko, na poti k velikemu cilju – obdariti z glasbenimi inštrumenti čisto vse slovenske šole, ki jih je krepko čez štiristo.

Ada Škamperle

(Skupno 535 obiskov, današnjih obiskov 1)