Noči se v teh zimskih večerih vztrajno daljšajo, daljši večeri pa so priložnost za več pogovorov, sreče in skrivnostne obiske starih mož. Da bi to dogajanje imelo večjo čarobnost, pomaga tudi okrasje, novoletna drevesca in lučke. Zato so se člani Razvojnega društva Bandera iz Dolenje vasi odločili, da sredi vasi sami okrasijo praznično drevo in prvi prižig popestrijo s kulturnim programom.

V njem so na njihovo povabilo na prireditvi, ki je potekala v soboto, 16. 12. 2017, nastopili tudi učenci podružnične šole iz Senožeč. S pevsko točko in z novoletnimi voščili so nas vse prisotne združili ob razmišljanju o vsem, kar zapuščamo ob poslavljanju od starega leta in hkrati pridobivamo ob vstopu v novo leto.

Prvi prižig je opravil predsednik KS Senožeče, g. Edvin Škamperle, pri čemer so mu z odštevanjem pomagali tudi  naši učenci. Lučke, ki so lepo zagorele nad vasjo nas bodo spremljale v vedri čas in nam pomagale, da nam bo v novem letu boljše.

No, kakor za koga. Bodo pa zagotovo ostale v lepem spominu vsem, ki smo prižig in kulturni program naših učencev spremljali in delili s prijatelji in z ljudmi, ki so nam blizu.

Člani RD Bandera so se otrokom za prikupen samostojen in združen nastop s pevci MePZ Senožeče zahvalili s slastnimi palačinkami in okusnim čajem, na svoj račun pa smo prišli tudi vsi ostali, ki smo bili ob ognju deležni kruha iz domačih peči in praznično pripravljenega pršuta.

Nataša Adam

 

 

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)