V ponedeljek, 27. novembra so mladi kuharski mojstri, ki drugo leto tekmujejo v projektu Kuhnapato, s sloganom:  Otroci otrokom pripravimo zdravo tradicionalno slovensko kosilo! popestrili začetek zadnjega tedna v novembru s prvo aktivnostjo.

Skupina Punčke Maje in Čeljustnik (Adna Hasić, Adna Duraković, Lara Ferjančič,Sara Alibabić, Ajla Durić in Erik Mahorčič,) je skuhala tradicionalno slovensko kosilo za učence in ostale.

Njihova naloga je bila, da so pridobili  recept, uskladili recept z mentoricama, timsko delali, sestavili privlačen krožnik in postregli.

Učence cele šole so najprej pozdravili in postregli s hrustljavim polnozrnatim pirinim kruhom in kraško skuto s šetrajem ter glavno jedjo: nonino pašto z ohrotovo (vrzotino) omako. Da pa ne bi bili žejni, so za pokušino skuhali šetrajev čaj in ga oplemenitili s kraškim medom.

Dogodka sta se udeležili tudi gospa županja Alenka Štrucl Dovgan in Romana Derenčič iz občine Divača.

Sodeč po nasmehih prisotnih na dogodku, praznik krožnikih in čestitkah, so bili zelo zadovoljni ter veseli, da jim je uspelo navdušiti njihove goste, oziroma kot je zapisala Anka Peljahan:

…vse tako, kot mora biti 😀😀😀 ali kot zapoveduje visoka kultura prehranjevanja: nabrali (šetraj), pridelali (vrzote, šetrajevo sol), zamesili in naribali (pašto), dobavili iz skoraj sosednje domačije Zidarič kraško skuto, kraški med z pa iz bližnje vasi, spekli (pirin kruh z lešniki), napisali in narisali (jedilnik), skuhali s preciznimi napotki in pod drobnogledom zunanje mentorice mojstrice Ksenije Krajšek Mahorčič in šolske motivatorke – učiteljice Mirjam Trampuž, predstavili sošolcem, učiteljem in županji, ponudili kot na protokolarnem sprejemu, o okusih pa besede ne znajo povedati dovolj…danes za novembrsko zdravo tradicionalno kosilo v sklopu Kuhnapato Projekt-a in Nacionalnega programa Dober tek Slovenija, na OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača… Čestitamo vsem!😀😀😀

 

 

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)