V sredo, 8. 11. 2017, se je v Parku Škocjanske jame odvijal grafični ekstempore za učence 3. triade osnovne šole, ki ga je skupaj z Društvom likovnih pedagogov Primorja organizirala OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača. Udeležili so se ga učenke in učenci OŠ Lucija, OŠ Elvire Vatovec Prade, OŠ Dragomirja Benčiča Brkina Hrpelje, OŠ Dutovlje, OŠ Antona Šibelja Stjenka Komen in OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača.

Učenke in učenci so po uvodu odšli poiskat motive v vasicah Škocjan, Matavun in Betanja. Skice so prenesli na linolej, izdelali matrico in jo natisnili. Grafične liste so podpisali. Delo smo zaključili že v temi, saj se je dan že zelo skrajšal. Vseeno pa so bili učenci zadovoljni z opravljenim delom.

Park Škocjanske jame nam je že drugič pomagal pri izvedbi ekstempora in posodil prostore, v katerih so lahko učenci delali. Učence so tudi nagradili s simboličnim darilom.

Parku Škocjanske jame in ge. Vanji Debevec se še enkrat zahvaljujemo za pomoč in gostoljubje. Veselimo nadaljnjega sodelovanja.

 

Mag. Vesna Marion

 

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)