Učenci podružnične šole Vreme v času podaljšanega bivanja že drugo leto urejajo šolski vrt, ki je v neposredni bližini šole. V veselje otrok je na vrtu zrastlo že kar nekaj vrst zelenjave. V tem tednu pa jih je učenec Maks Keser prav prijetno presenetil in jim prinesel čebulice pravih nizozemskih tulipanov, ki so svetovno znani.  Učenci so se odločili, da jih  zasadijo, saj si želijo, da bi v spomladanskem času krasili šolski vrt. Zavihali so rokave in prijeli za orodje ter poskrbeli, da so čebulice že v zemlji.

Učenci so tudi spoznali zanimivosti nizozemskih tulipanov. Tulipani so danes namreč prepoznavni simbol Nizozemske, ki velja za največjo izvoznico čebulic na svetu. Seveda pa na Nizozemskem ne rastejo od nekdaj, saj se njihovo naravno rastišče nahaja v zahodnem delu Azije. Na Nizozemsko so prispeli sredi 16. stoletja, ko so Nizozemci razširili svojo pomorsko trgovino. Letno tako vzgojijo 4,2 milijardi čebulic tulipanov in približno polovica je namenjena izvozu.

Učenci, ki urejajo šolski vrt upajo, da bo bodo tulipani zasijali v vsej svoji lepoti tudi v Vremskem Britofu. Maksu se zahvaljujejo za darovane čebulice.

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)