Prispevek v Primorski kroniki, 20. 10. 2017, od 13. minute dalje

Podružnična šola Vreme je v petek, 20.10.2017, slovesno obeležila odprtje energetske obnove šole.

Osrednja prireditev je potekala v večnamenski dvorani v Famljah, na kateri se je zbralo veliko število obiskovalcev. S svojim obiskom so jih počastili direktor Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo mag. Gregor Mohorčič, županja občine Divača Alenka Štrucl Dovgan, ravnateljica Damijana Gustinčič in predstavnik izvajalcev del podjetja Kolektor CPG d.o.o..

Energetska obnova šole je velika pridobitev za učence in zaposlene na šoli. Z vgradnjo novih oken, vrat, izolirano fasado, novo pečjo na lesno biomaso, varčnimi svetili,  s prenovljeno streho ter novo učilnico na podstrehi bo nudila topel objem in možnost za nadaljnje delo in razvoj. Podružnična šola Vreme je namreč središče kulturnega dogajanja v Vremski dolini in vzgaja otroke v zavedanju pomena domačih krajev,  je povedala ravnateljica Damijana Gustinčič. Županja občine Alenka Štrucl Dovgan  je poudarila, da je pomembno vlagati tudi v majhne naložbe, kar je pohvalil tudi mag. Gregor Mohorčič.

Slovesno ozračje so obogatili simpatični nastopi šolarjev, ki so ob projekciji fotografij  navdušili občinstvo. Predstavili so se z različnimi obšolskimi dejavnostmi, s katerimi si bogatijo znanje. Učenci so poželi bučne aplavze za predstavitve glasbenih točk, dramskega in športnega krožka ter šolskega vrta. Tokrat je šola dobila tudi svojo pesem: »Pozdravljeni vsi gostje, ki k nam ste zdaj prišli. Gotovo radovedni, kaj na hribčku tam stoji. Pa mi vam zdaj povemo, kako je zgodba šla…. Ta šola lepa bo zelo, v šoli vsem nam bo lepo…«, katero je zapela učenka šole ob spremljavi pevskega zbora.

Ob zaključku prireditve je sledilo prijetno presenečenje. Izvajalec energetske sanacije, podjetje Kolektor CPG, je šoli doniral 4.000 evrov, s čimer bodo začeli varčevati za nov projekt – izgradnja prizidka s telovadnico. V imenu šolskega sklada je predsednica šoli izročila diaprojektor, ki ga bodo uporabljali v novi učilnici.

Dogajanje se je nato preselilo pred podružnično šolo, kjer so slavnostno prerezali trak in tako otvorili prenovljeno šolo. Obiskovalci so si ogledali prenovljene šolske prostore, v katerih so pripravili razstave starih fotografij, načrtov novega prizidka s telovadnico ter prodajno razstavo izdelkov, ki so jih prispevali učenci iz Vrem, Senožeč in Divače. V prostorih šole je prijetno dišalo po izvrstnih sladicah prizadevnih mam  vremskih učencev.

Učiteljice se zahvaljujejo vsem, ki ste kakorkoli prispevali, da je prireditev ob energetski sanaciji podružnične šole v Vremah uspela.

 

Katja Kovačič, učiteljica na podr. šoli Vreme

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)