Nekateri senožeški učenci 4. in 5. r. so se odločili, da bodo svoje naravoslovno znanje izpopolnjevali tudi pri raziskovalnih delavnicah. Nekaj le teh se je v prvih dveh mesecih pouka že zvrstilo, najbolj pa so uživali na obisku pri vaščanu Juriju Zelenu. Že velikokrat smo bili njegovi gostje, saj zelo veliko ve o brinu, zdravilni rastlini, ki je na gmajnah naše pokrajine zelo razraščena. Predstavil nam je postopke nabiranja, sušenja in predelave brinovih jagod ter seznanil nas je tudi s postopkom pridobivanja eteričnega olja in kuhanja brinjevega žganja. Res je, da ga mi nismo zaužili, smo pa ponovili vse, kar vemo o spreminjanju agregatnih stanj vode. Znanje učencev je gospoda Zelena presenetilo in razveselilo, zato je iz ženine kuhinje prinesel sveže domače piškote in malinov sok. Za bogato zakladnico znanja in vse sladkosti se mu iskreno zahvaljujemo.

Nataša Adam

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)