V  okviru požarne varnosti, smo na podružnični šoli v Senožečah v četrtek, 19. 10. 2017, izvedli vajo evakuacije iz šolskih prostorov. Med malico je gost dim, ki je prihajal iz garderobe po hodniku do jedilnice opozoril, da imamo v šoli nevarnost. Vodja podružnice, Ada Škamperle, je poklicala na številko 112 in obvestila gasilce, da je v šoli prišlo do požara v šolski garderobi.

Učenci, otroci iz vrtca in vsi zaposleni na šoli smo mirno, brez prerivanja v kratkem času zapustili šolske prostore tako, da smo si izbrali najkrajšo pot do zbirnega mesta. Uporabili smo izhod iz šole ob upoštevanju evakuacijske sheme. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Senožeče so v nekaj minutah  z vozilom prišli pred šolo ter začeli z gašenjem požara.

Zaradi hitre intervencije gasilcev iz PGD Senožeče  se ogenj ni razširil na ostale prostore šole.

Ko je bila vaja evakuacije končana, so si učenci lahko podrobneje ogledali vedno zanimivo gasilsko vozilo z vso pripadajočo opremo, učiteljice pa smo skupaj z gasilci obnovile postopek ročnega oživljanja in oživljanja z defibrilatorjem.

Zahvaljujemo se članom PGD Senožeče in vodji intervencije g. Gorazdu Gerželju za sodelovanje na vaji evakuacije iz šole.

Nataša Adam

(Skupno 163 obiskov, današnjih obiskov 1)