V soboto, 7. 10. 17, je v Dvorani Rudolfa Cvetka v Senožečah potekala prireditev ob zaključku likovno – literarnega natečaja z naslovom Zveri v naravnem okolju. Natečaja sta v okviru 110 letnice ohranjanja narave potekala v mesecu septembru pod okriljem Lovske zveze Slovenije v sodelovanju s podružnično šolo iz Senožeč.

Prav zato je s svojim obiskom na prireditvi vse sodelujoče počastil sam predsednik Lovske zveze Slovenije, magister Lado Bradač.

Skupaj z voditeljico kulturnega programa, učiteljico Natašo Adam, je obelodanil, kdo so tisti najboljši učenci in učenke, ki so se izredno izkazali s svojimi likovnimi ali pa literarnimi deli.

Ponosno sta povedala, da je na naslov senožeške šole prispelo kar 159 likovnih del ter 18 literarnih prispevkov. Nekatere izmed njih pa sta dve tričlanski komisiji izbrali in jih v Dvorani v Senožečah tudi razstavili. Vsi prisotni so bili seveda vabljeni k ogledu pohvaljenih in nagrajenih del, pred tem pa so imeli možnost spremljati lep kulturni program, ki so ga pripravili učenci pevsko – dramskega krožka.

http://os-divaca.si/2017/10/24/zveri-v-naravnem-okolju/

Najboljši učenci so iz rok predsednika prejeli krasno knjigo O lovstvu, toda praznih rok niso ostali niti ostali, saj nam je Lovska zveza  Slovenije v zahvalo za sodelovanje podarila prekrasno knjižno zbirko za šolsko knjižnico, za katero se učiteljice in učenci iskreno zahvaljujemo.

 

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)