V četrtek, 15. junija 2017, je trideset devetošolk in devetošolcev zaključilo šolanje na Osnovni šoli dr. Bogomirja Magajne Divača.

Na pozno popoldanski prireditvi so zaposlenim delavcem šole, staršem in drugim sorodnikom ter povabljenim obiskovalcem pripravili prisrčno valeto. Dogodek je potekal v dvorani Rudolfa Cvetka v Senožečah, ki je slovesnosti ob pomembni prelomnici dodala še posebno svečanost.

V uvodnem plesu, pri katerem so pokazali poznavanje več plesov in navdušili z gibčnim koraki, ki so jih urili z učiteljem plesne šole Bolero, so poželi velik aplavz.

V nadaljevanju se je odvijal  hudomušen  program, ki so   ga sami zasnovali. Letos so se na valeto začeli pripravljati že dovolj zgodaj; z mentorico Anjo Abram so sestavili gledališko predstavo »Pajaci 2002«, v katero so vtkali veliko skečev in jih odigrali »v živo«. Prepletali so jih z glasbo in plesom. Plesalke, ki so svoje korake več let vadile z učiteljico Tajo Tavčar, so tudi tokrat očarale publiko. Poslovili so se s himno, ki so jo ob spremljavi skupaj zapeli z ubranim petjem učenk, ki so kar devet let urile petje z zborovodkinjo Ado Škamperle.

 

 

Razredničarka Ester Satmari in razrednik Danijel Malnar sta učenkam in učencem podelila spričevala za uspešno zaključen 9. razred s priznanji in pohvalami, ki so jih dosegali na področju učenja, delu na likovnem, tehničnem področju, za nudenje pomoči sošolcem, za delo na področju prostovoljstva in spoštljivega odnosa do sošolcev ter zaposlenih. Najvišje pohvale in priznanja sta podelili županja občine Divača in ravnateljica šole: priznanji  učiteljskega zbora šole za odlične učne rezultate in doseganje priznanj na tekmovanjih v znanju sta prejela Irma Alibabić in David Macarol, priznanje občine z grafiko Stojana Zafreda pa je županja, ga. Alenka Dovgan Štrucl, podelila učencu Anu Černetu za bogato kulturno udejstvovanje na šolskem ter izven šolskem področju in prispevku k prepoznavnosti šole ter občine v širšem okolju. Pokal najboljše športnice šole je prejela Nika Tominc za doseganje nadpovprečnih rezultatov na področju atletike in plavanja.

Županja je vsem učencem čestitala za dosežene uspehe in jim v nagovoru zaželela uspešno nadaljnjo pot.

Ravnateljica Damijana Gustinčič se je imenu delavcev šole in v svojem imenu poslovila od generacije devetošolcev in jim v popotnico nasula nekaj misli:

»Ko se danes podajate v svet, vzemite s seboj delček domačega kraja. Rastli ste v varnem zavetju doma in pognali korenine, v šoli smo vam dali krila, s katerimi želimo, da poletite svojim ciljem in sreči naproti.«

Devetošolci so  v znak  zahvale zaposlenim šole podelili grafike, ki so jih izdelali pri likovni umetnosti z mentorico Vesno Marion.

 

(Skupno 436 obiskov, današnjih obiskov 1)