V ponedeljek, 29. maja 2017, so nas obiskali otroci pevskega zbora Le cicale z zborovodkinjo Marto Furlan, namestnico zborovodkinje Alessandro Rea in odhajajoči komisar, pristojen za pobratenje med občinama Divača in San Canzian d’Isonzo, Sergio Cosolo, s soprogo.

Po prihodu smo se na skupnem druženju najprej predstavili OPZ in MPZ OŠ Divača, pod mentorstvom zborovodkinje Ade Škamperle in učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost ter neobvezni izbirni predmet italijanščino, na koncu pa tudi gostje, pevski zbor Le cicale z njihovim programom. Učenci so bili nad nastopom navdušeni.

Po nastopu smo se odpravili na kratek turistični ogled Divače, kjer smo jim predstavili naše zgodovinske in naravne znamenitosti, potem pa je goste sprejela tudi županja Alenka Dolgan Štrucl skupaj z občinsko upravo.

Po končanem kosilu na naši šoli pa smo pripravili tudi skupno delavnico, kjer so divaški učenci izdelovali verižice in indijanske pernice skupaj z učenci iz pevskega zbora Le cicale. Ob tem smo si izmenjali tudi kakšno italijansko besedo, ki smo se jo naučili, oni pa so osvojili tudi kakšno slovensko.

Ob odhodu so se zahvalili za lep sprejem in skupaj smo se dogovorili, da bomo še naprej sodelovali in ponovili prijetno izkušnjo v duhu lepšega jutri, v slogi in prijateljstvu.

Il lunedi, 29 maggio, abbiamo ricevuto la visita dei bambini del coro Le cicale di San Canzian d’Isonzo con le dirigenti e dell’assessore uscente con delega ai Gemellaggi Sergio Cosolo. Insieme abbiamo preparato un programma delle canzoni degli entrambi i cori. Gli ospiti hanno fatto anche una breve visita turistica di Divača e dopo sono stati accolti anche dal nostro sindaco Alenka Štrucl Dolgan. Alla fine abbiamo fatto anche delle amicizie tra gli alunni delle scuole entrambi, dove ci siamo scambiati anche qualche parola slovena e italiana. Abbiamo concluso che questa è stata una bella giornata e una buon opportunità di rafforzare la nostra amicizia reciproca che vale la pena di essere ripetuta anche nel futuro.

 Alma Volk, učiteljica italijanščine

(Skupno 369 obiskov, današnjih obiskov 1)