V četrtek, 11. 5. 2017, smo se člani gledališkega krožka OŠ Divača udeležili Linhartovega srečanja otroških gledaliških skupin v Izoli. Poleg nas so nastopili še učenci iz Postojne s predstavo Princesa na zrnu graha ter učenci iz Planine s predstavo Zvezdica zaspanka.

Za nastop na regijskem srečanju smo bili predhodno izbrani na območnem srečanju, kjer so se poleg nas predstavili učenci iz Hrpelj z eno predstavo ter učenci iz Sežane z dvema predstavama.

Naša Pekarna Mišmaš je tudi tokrat požela veliko pohval. Publika je uživala. Po besedah selektorice je naša predstava dinamična, igralci smo angažirani, dramaturška linija je jasna… če razumete, kaj so nam želeli sporočiti?!

V glavnih vlogah so blesteli Marijan Reberc (pek Mišmaš), Nika Može (Jedrt), Brina Štrkalj (maček), David Stepančič (Kurji pek), Vita Gombač (županja in pianistka), nič manj pa se niso izkazale miške, ki so kruh spekle ter meščani, ki so ga kupili.

Mentorica in režiserka Tanja Trebec Benedejčič je povedala: “Po vseh predstavah, ki sem jih z otroki postavila na oder, lahko rečem, da sem na zadnjo še najbolj ponosna. Zdi se mi, da je vsak igralec dal res vse od sebe ter se skozi ponovitve le še kalil. Predstava je dolga celih 45 minut in od otrok/mladostnikov zahteva veliko zbranosti, besedila je veliko, veliko je interakcij, vmes se prepleta še petje. Zaradi vsega tega lahko mladim igralcem res čestitam! Brez pevske podpore učiteljice Ade Škamperle, maskerke in kostumografinje Janje Černe ter moje desne roke, učiteljice Maje Hlad, ne bi šlo! S takim timom je užitek delat!”

Dele predstave si lahko ogledate na kratkih posnetkih. Če nam uspe preboj med 15 najboljših v državi, vam bomo seveda sporočili.

(Skupno 423 obiskov, današnjih obiskov 1)