Mladi kuharji divaške šole, ki prvič tekmujejo v projektu Kuhnapato, prišli v Kobarid, skuhali, očarali brbončice strokovne komisije  in se z obema skupinama – Punčke Maje in Čeljustniki, uvrstili na državno tekmovanje, ki bo v sredo, 31. maja 2017 v Gostilni Pečarič v Ljubljani.

V petek, 7. aprila je bilo v Kobaridu, v Hotelu in restavraciji Topli val, regijsko tekmovanje projekta Kuhnapato za severno in južno Primorsko . Poleg dveh skupin OŠ Divača, kuhali so Čeljustniki in Punčke Maje, so tekmovale še ekipe iz OŠ Dornberk, iz  Dobrovega v Gorških Brdih, OŠ Šturje iz Ajdovščine in domačini iz Kobarida. Samozavestni učenci, mladi kuharski mojstri, mogoče bodoči chefi kuhinj na Primorskem, so z jedmi iz lokalnih in sezonskih sestavin, iz časov njihovih dedkov in babic, z izvirnimi zgodbami nastanka jedi, s svojimi  sodobnimi kreacijami in okusi, popolnoma vzeli dih ter razvneli brbončice strokovni komisiji.

Učence in njihove mentorje je obiskal tudi župan občine Kobarid, gospod Robert Kačič in poklepetal z njimi.

Čeljustniki so skuhali in postregli za glavno jed ohrovtovo (vrzotno) tortico z omako razstavljene pečenice in čips gomolja zelene s šetrajevo soljo ter za poobedek Kostanjeva krema s čežano iz brkinskih jabolk, odišavljeno s kraškim šetrajem.

Punke Maje pa so za glavno jed pripravile velikonočno solato (regrat, čemaž, motovilec, divji šparglli, radič, trdo kuhano jajce, sveži hren, cvetovi trobentic in vijolic) z žele bombončki iz žouce, za poobedek pa pečeno kraško skuto z dekoracijo drnjulove marmelade in vloženimi višnjami.

Pohvala in čestitke vsem mladim kuharjem, Čeljustnikom in Punčkam Majam.

 

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)