Pa smo tu. V plavalni šoli v naravi v Mladinskem zdravilišču in letovišču na Debelem Rtiču. Kot vsako leto, smo si tudi mi izbrali čudovito lokacijo tik ob morju, v senci edinstvenega mediteranskega parka z blagodejno klimo, kjer se bomo poleg udejstvovanja na številnih športnih aktivnostih posvetili predvsem intenzivnemu plavanju pod mentorstvom štirih vaditeljev ( Boruta, Nine, Saša in Nejca), ki so štirideset učencev s centralne šole in z obeh podružnic  že danes pošteno ogreli in pripravili na vse plavalne užitke v prihodnjih dneh. Da je temu res tako, se lahko prepričate sami.

Ker je bil bazen v dopoldanskem času še zaprt, smo svoja znanja s področja družboslovja s pomočjo učiteljic Jožice, Tanje in Nataše nadgrajevali na plovbi proti Piranu, staremu tesno pozidanemu mestu z ohranjeno srednjeveško podobo, ki se končuje na Punti z rtom Madona. Z veseljem smo se sprehodili po mestu in si pred povratno vožnjo privoščili sladoled na samem Tartinijevem trgu.

Nocoj nas čaka še sprehod in seveda počitek v lepo pripravljenih sobah, kjer so se že stkale nove prijateljske vezi. Kdo ve, kaj vse nas še čaka. O tem pa morda jutri… Do takrat pa lep pozdrav vsem, ki nas že pogrešate.

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)