Skupaj s PP Sežana in Medobčinskim redarstvom je v letošnjem šolskem letu bila pred Osnovno šolo dr. Bogomirja Magajne Divača v drugem tednu meseca oktobra izpeljana preventivna akcija z naslovom Otrok – policist za en dan, v katerega so bili vključeni učenci 6. razreda. Namen akcije je, da otroke redarji in policisti seznanijo s problematiko varnosti in kako ravnati v samozaščiti. Poleg tega pa učenci spoznajo delo in poslanstvo policistov in redarjev. S projektom želimo ustvariti tudi pozitivno podobo poklica redarjev in policistov ter povečati zaupanje mladih v njihovo delo.

Učence je v torkovem jutru, ob sedmih zjutraj, sprejela Tamara Ozbič iz Medobčinskega redarstva, od srede do petka pa sta jih sprejela policistka  Andreja Šantelj in policist Janko Šenkinc iz PP Sežana. Spremljali so, kako so bili privezani učenci in njihovi starši med vožnjo v avtomobilih ter šolskih avtobusih. Istočasno pa so spremljali, kje se vozijo v avtomobilu otroci, ki še niso dosegli telesne višine 150 centimetrov. Preventivno akcijo so izvajali v jutranjem času, ko starši vozijo v šolo svoje otroke. Vozniki, ki niso upoštevali pravil pripenjanja z varnostnim pasom in pravilne vožnje v krožišču, so bili opozorjeni. Prav tako so bili opozorjeni vsi pešci, ki niso pravilno prečkali cestišča.
Kasneje so se šestošolci s policistko in policajem  odpeljali na določeno mesto in bili pravi prometniki.  Pojasnila sta jima vlogo policije v družbi pri zagotavljanju varnosti ljudi in njihovega premoženja, organiziranost policije ter naloge policistov. Učenci, ki so sodelovali v preventivni akciji so bili navdušeni in spoznali so, da je delo policista zelo dinamično, raznovrstno in ni enostavno, prej zahtevno.

Posebna zahvala gre redarki Tamari Ozbič, policistki  Andreji Šantelj in policistu Janku Šenkincu, da so nam pomagali pri izvedbi preventivne akcije, vodji Medobčinskega redarstva gospe Silvani Zadel ter komandirju PP Sežana gospodu Jožefu Muhiču, ki vedno z zadovoljstvom zagotovita prisotnost oseb za vse preventivne akcije, ki jih izvajamo na naši šoli.

 

(Skupno 284 obiskov, današnjih obiskov 1)