Učenci od 1- do 5. razreda so v četrtek, 6. oktobra v večnamenskem prostoru šole ogledali poučno in zanimivo lutkovno predstavo ENA ENA TRI, ki jo je na podlagi besedila Mali Ojoj za preventivni projekt Policija za otroke napisala Svetlana Makarovič v izvedbi gledališke skupine Lutke Zajec.

Lutkovna igrica je predstavila  tri samostojne zgodbe. Sporočilo vseh pa je, da lahko vsi, tudi tisti majhni, ki so v stiski ali v nevarnosti, zavrtijo številko 113 in na pomoč bo prišel policist ali policistka.

Glavni junaki v njih so živali; na eni strani majhne, ranljive, simpatične živali kot so zajček, miška in piščanček, na drugi strani pa nevarne živali v podobi mačkona, lisice in kanje.

V vseh treh zgodbicah srečamo medveda policista. Ko so majhne živali v nevarnosti, ga lahko pokličejo po telefonu na številko 113.

Učenci so se zelo zabavali in bili navdušeni nad lutkovno  igrico. Obenem pa so prepoznali nevarne situacije, v katerih se lahko znajdejo v vsakdanjem življenju,  kako se jim izogniti ali jih celo preprečiti in kako ravnati v takih situacijah oziroma si tudi sami pomagati.

Predstava je bila le ena izmed številnih dejavnostih, ki jih na šoli organizirajo na temo varnosti otrok.

V celoti jo je financirala Občina Divača oz. Svet za preventivo občine Divača, za kar se ji zahvaljujemo, še posebej gospodu Iztoku Felicijanu.

 

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)