V petek, 30. septembra 2016, so se učenci PŠ Senožeče na UP Fakulteti za vede o zdravju v Izoli udeležili vseevropske Noči raziskovalcev, projekta, ki tudi letos nosi naslov “Znanost za življenje”, in katerega osrednji namen je popularizirati poklic raziskovalca ter ga približati širši javnosti, zlasti mladim. Projekt skozi vrsto aktivnosti ozavešča o družbeno pomembni vlogi raziskovalcev, znanosti in vplivu le-te na vsa področja človekovega delovanja.

V okviru dogodka so učenci lahko obiskali 8 različnih delavnic oziroma tematskih postaj, kjer so se tako lahko preizkusili v  vlogi pacienta, pomagali so oživljati lutko v simulacijskem centru, delali so poskuse z živili ter preproste poskuse s področja molekularne biologije, potopili so se v svet iluzij in hrane ter spoznavali informacijsko tehnologijo skozi igro.

Konec naravoslovnega dne, ki je bil tematsko vezan na projektno nalogo Uživajmo v zdravju, smo si bili vsi učenci podružnične šole z učiteljicami vred enotni, da smo preživeli res prijeten in poučen dan v krogu študentov in zaposlenih na izolski fakulteti.

Nataša Adam

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)